packapackapacka..

2009-03-08, 17:24:31 / Kategori: Allmänt
japp, ska ta och tvätta dom sista plaggen som jag ska packa med i min stora rosa snygga väska.
Så imorn börjar vi klockan 7, så jävla skit..vet inte ens om jag pallar att fa till skolan????

Kanske stannar hemma o fixar dom sista sakerna till resan :)

Här är vårat Hotell:



Så på Onsdag kommer jag att flyta runt här,då vi kommer så sent på Tisdag så blir det väl att lägga oss och sova direkt!

Lite fakta om Playa de las americas och andra ställen på Teneriffa:

Shopping

Det finns massor av butiker i turistområdena, med väskor, smycken, parfym och mycket annat. Moms och andra skatter är betydligt lägre än hemma i Sverige, så man kan ofta hitta ting som, även om de är exakt desamma, är billigare än hemma.
Öppettiderna är i regel 10-13.30 och 17-20, men det finns gott om butiker som håller öppet hela dagen,
fram till tio-elvatiden på kvällen.
Man prutar normalt inte på priserna
Köp inte från gatuförsäljare. All gatuhandel är olaglig och man kan inte klaga om man blir lurad.
Americas Plaza är ett litet, mer exklusivt shopping område där du både kan köpa Gucci och Levi´s. Här finns även barer och restauranger. På kvällen kan du njuta av en vacker ljus- och ljudshow vid den stora fontänen som finns här. Ligger mittemot Mare Nostrum Resort.
El Duque är ett nytt shoppingcenter i Fañabe. Ligger inte långt från Bahia del Duque, ca. 7 km från Los Cristianos och ca. 4 km från Playa de las Américas. I centret finns många läckra butiker, med bland annat märkeskläder, inredning, underkläder, barnkläder, samt bageri, café och ett stort snabbköp.
Gågatorna i Los Cristianos har många charmerande butiker. Dessa butiker har ofta stängt för siesta mitt på dagen.
Parque Santiago 3 är ett populärt shoppingcenter där man kan köpa kläder, teknik, souvenirer, smycken, med mera. Här finns det banker, biluthyrning, barer och restauranger.
Safari är det nybyggda shopping-området på samma gata som Parque Santiago 3 & Americas Plaza. Här kan du finna det populära spanska märket Zara till hela familjen, elektronikbutiken Visanta, smycken och väskor. Och kanske ta en kaffepaus på trevliga Monkey Bar.

Undgå att bli lurad
Bland de saker som är särskilt billiga kan nämnas: video- 0ch digitalkameror, mobiltelefoner och dataspel. Men i gengäld är det absolut nödvändigt att ge en villkorslös varning. Många av de ställen som handlar med elektronik är inte överdrivet ärliga, och när du kommer hem upptäcker du att du har fått något annat än det du trodde att du köpt. Det har förekommit att folk har kommit hem med en påse sten. Det är två saker du kan göra:
Innan du köper: Ta kontakt med din researrangör så kan de rekommendera den bästa butiken för just det du söker. De butiker som researrangören samarbetar med är ärliga och berättar utan omsvep om de olika typer av garantier du kan teckna.
Efter köpet: Om du har blivit lurad så gå inte tillbaka till butiken. Det är oftast lönlöst - plötsligt talar de inte engelska, de har aldrig sett dig förr, det är stängt o.s.v. I stället skall du gå till organisationen OMIC. Den ligger vid Centro Culturel i Los Cristianos och är en konsumentorganisation som skall hjälpa folk som blivit lutade vid köp. Det är din bästa chans att få hjälp - kom ihåg kvittot och själva varan.

Marknader
Om du går till en av de lokala marknaderna så kan du gott försöka dig på att pruta på priset. På söndagarna är det marknad i Los Cristianos, torsdag och lördag i Playa de las Américas - alltid från kl 09.00 till kl 14.00. Det man säljer är oftast kläder och allehanda prylar.

Teknik
Maya säljer tekniska artiklar, så som mobiler, digital kameror, men även klockor, solglasögon och parfym.
Visanta är en välkänd elektronik butik på kanariöarna sedan flera år tillbaka. De har bra priser med bra garantier.
De flesta skandinaviska researrangörer känner till och rekommenderar Visanta & Maya, som är seriösa och har fasta priser.

Textil
Azulito butiken säljer vackra dukar från Teneriffa och Asien, fina souvenirer eller presenter till familj och vänner där hemma. Ligger på gågatan nedanför kyrkan, mitt i Los Cristianos.

Bad- och underkläder
Intima smarta och moderna badkläder och läckra underkläder. God och behaglig service. Ligger vid hotell Andreas i Los Cristianos.

Diverse
Raquel bokhandel med internationella tidningar, böcker, leksaker och videofilm. Här säljer man dessutom biljetter till alla fotbollsmatcher på Teneriffa samt biljetter till teater och konserter. Adress: Aptos. Mar Ola Park, local 5, Playa de las Américas.
Sötsaker
I Los Cristianos finns en godisbutik där man kan köpa god lakrits och själv blanda sin godispåse. Ligger vid gågatan i Los Cristianos, intill Hotel Solmar.

Alexandra - VADFANSKAJAGHETA @

sv: Ja men absolut det ska ja göra gumman



2009-03-08, 18:06:36 URL: http://vadfanskajagheta.webblogg.se/



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?