Dagens köp :


Snyggaste tv bordet som finns har jag köpt idag, har velat ha den länge och nu har jag den.

sedan fick det bli till hallen en bänk med förvarings lådor
har velat ha denna också länge!
den finns i svart också men den var mycket snyggare i vit tycker jag;

Och nya hundskålar till Chico :)
Jag köpte den svarta"food" & en vit sådan till "water"
så fina!

Monday

Tudeluuu.
Dagen har bestått av lappande överallt med efterlysningar av Madelenes katt som är försvunnen sen två veckor och ni som bor i Luleå kanske vet att det pågår någon sorts katt kidnappning i Porsön?
så jag hoppas verkligen han mår bra och kommer hem o att han inte är
kidnappad eller något annat hemskt har hänt.
Man får ju hoppas på det bästa! :)

Har typ handlat till Chico för 2000 kr idag, och tro mig det är inga leksaker utan det är ett nytt foder åt honom som han bara vräkte i sig (som tur var)..det var extra smaksatt och gjort för kräsna hundar.
Sedan köpte jag ett halsband med reflex som blinkar rött ja ni vet säkert hur ett sådant ser ut :)
det är bra nu när det har blivit så mörka kvällar/ nätter.

Vi var till biblioteket idag och jag tänkte låna ett par böcker dock var alla uthyrda som jag ville låna,
men jag var den första som beställde första exemplaret av blondinbellas bok ego boost om´det var så den hette.
Hon är rätt mesig ibland men jag tycker ändå att hon är smart ibland också, så ska bli spännande o läsa boken.
Sen ska jag hämta elsasmodeockså..hoppasdenärbra.

Blinkande reflex halsband(färg gul men blinkar rött) hos djurmagazinet för 129 kr.


Sedan har det vart flera kg tvätt!!
och en kvällspromenad och just nu väntar ett varmt bad med en bra bok! ..mys.
men hoppas ni alla haft lika trevlig Måndag som mig, imorgon kommer Elin o då ska vi handla en massa nice.
Sedan blire ett besök också på elite.
Nu tjao!


Tips för din valp/unghund som bits!

För er som precis skaffat en valp eller har en valp vet kanske att det kliar i deras tänder och vissa kan vara riktigt jobbiga med bitandet, det var min Chico men nu har han lugnat ner sig änligen!
han kan naffsa när han leker men det är inge farligt.
Här kommer bra tips för er dock som behöver hjälp för det!

Det är helt naturligt för en liten valp att bita i saker, och i oss människor. Den använder sin mun på samma sätt som spädbarn gör, det är ett sätt för den upptäcka världen genom att smaka på och bita i olika föremål. Att med våld eller bryska metoder försöka förbjuda en valp att bita kan få olyckliga konsekvenser för hunden längre fram i livet.

I valplådan fanns kullsyskon och valpmamman som lärde den lilla valpen att använda sina vassa tänder med försiktighet. Gjorde det ont när leken blev för häftig, skrek de andra och valpen lärde sig att ta det lilla lugna. Man anser i dag att den viktigaste perioden för inlärning av bithämningen är tiden närmast upp till 10 veckors ålder. Eftersom de flesta uppfödare levererar sina valpar vid åtta veckors ålder, innebär detta att vi som nya valpägare måste ta över den viktiga inlärningen av bithämningen! En valp som inte i tidig ålder fått lära sig var gränsen går, kommer senare i livet få problem med att bita för hårt under lek med både människor och andra hundar, tugga på apportföremål eller apporterad vilt.

En bestämd varning för fysisk bestraffning av valpar som biter!!!

Att fysisk bestraffa en liten valp som biter för hårt är mycket olyckligt för valpens utveckling. Det får till följd att valpen aldrig lär sig att använda sina tänder med försiktighet, och det är ofta just sådana individer som biter när de blir vuxna.

Det är också en uppenbar risk att fysisk bestraffning lär den lilla valpen att anfall är bästa försvar. Den lär sig att ägaren utgör ett hot i stället för en tillgång i livet, och relationen blir därefter förstås. En lite vek individ kommer att lära sig undvika sin ägare, och kanske också andra människor. En mindre vek och tuffare typ kommer att lära sig att den måste försvara sig i tid och otid – ett mycket svårt problem att komma tillrätta med senare i livet.

Ytterligare andra individer kommer att tycka att det är ett rätt så bra sätt att få ägarens fulla uppmärksamhet genom att bita i ägarens händer eller kopplet eller kanske dra och nafsa i ägarens kläder. Att bli straffad kan det kanske vara värt…

Alltså – att den lilla valpen biter är helt naturligt! Men givetvis måste vi på något sätt få bitandet under kontroll. Här följer några förslag på lösning. Och kom ihåg att om det inte fungerar trots träning enligt våra riktlinjer – hör av dig till någon av oss för individuell hjälp. Valpar är individer, och det som hjälper de flesta, fungerar inte nödvändigtvis på just din hund.

Träningsförslag
Till en början tar du som ny ägare över rollen som kullsyskonen och valp-mamman hade hos uppfödaren.

Att börja med.…
Sitt på golvet eller ha valpen i knä, se till att den kan bita i dina händer. Uppmuntra den att bita om det behövs – annars kan ni ju inte träna. Så fort din valp biter för hårt, piper du ”AJ”.

Räcker inte detta för att få den att sluta, skriker du ”AJ” högre, och kombinera detta vid behov med att genast resa dig och lämna valpen. Säg inget utan gå bara tyst men bestämt därifrån. Gå tillbaka efter cirka en halv minut och fortsätt leka med valpen på samma sätt som tidigare. Upprepa så fort den biter för hårt.

Använd inga svenska ord utan försök pipa/skrika som valparna skulle ha gjort i valplådan. Din lilla hund har inte chans förstå svenska språket i det skedet!

Gå vidare i träningen….
Snart märker du att din valp börjar ana vad som gäller i umgänget med mänskliga händer. Då är det dags att steg för steg öka kraven. Så fort den biter för hårt i dina händer eller fötter, tar i oförsiktigt på något sätt, skriker du genast ”AJ” och lämnar den. För varje gång accepterar du mindre och mindre tryck från valpens tänder, du blir så att säga allt ömtåligare!

Till sist tål den stackars människan bara att valpen använder läpparna eller håller tänderna absolut stilla på människohud. I det här läget kan du också lägga till nya regler, som till exempel att din valp aldrig någonsin får nudda med tänderna vid ditt ansikte, bara slicka eller vänligt puffa med munnen.

Kom ihåg att.…
Träningen hittills går ut på att lära valpen använda sina tänder försiktigt och att människor är väldigt ömtåliga.
Du har ännu inte lärt den att inte bita alls.


Tandömsning
De flesta valpar ömsar tänder vid cirka fyra månaders ålder. Behovet att bita och gnaga ökar under denna period; se därför till att det finns lämpliga tuggleksaker för valpen att gnaga på. Det är också viktigt att vi som hundägare kollar att de nya tänderna kommer på plats och att mjölktänderna lossnar och försvinner. Ibland fungerar inte detta som naturen avsett, och du måste då kontakta veterinär för att få hjälp med att ta bort mjölktänderna så att din hund får ett korrekt bett.

Fortsätt träna….
När de nya tänderna – som alls inte är lika eländigt vassa som mjölktänderna – är på plats, kan du förfina valpens bithämning genom att lära den att man får inte använda tänderna alls på mänsklig hud. Gör som tidigare – pip ”AJ” och lämna den så fort du känner tänderna mot din hud. Så länge den uppför sig och inte biter, sitter du kvar och leker med den, klappar och smeker den och låter den tugga på andra saker. Det är av största vikt att din valp, och även den vuxna hunden, har en mängd olika saker och ben att tugga på.

Du kan nu också pröva att i stället för att skrika aj och lämna den, bli helt passiv och ta bort leken och kontakten för ett ögonblick. När valpen då släpper greppet med munnen, belönar du detta genom att åter börja klappa den. Ganska snart kommer din valp nu att se sambandet och släppa greppet, och om du vill kan du då döpa detta beteende till något. Till exempel ”LOSS” eller ”SLÄPP”, och belöna med en liten godisbit.

Andra människor
Ta din roll som flockledare på allvar och instruera alla i familjen och alla som kommer i kontakt med din valp hur de ska bete sig när valpen biter. Alltså samma regler som för dig själv, skrika ”AJ” och lämna den.

Speciell uppmärksamhet krävs av dig när barn är närvarande. Du kan då använda det inlärda svenska ordet SLÄPP eller vad du valt att kalla det. Belöna genast. Barn som valpen ska umgås med kan lära sig att använda ordet själva – visa hur det ska gå till, och var noga med belöningen!

Slutligen ett litet tips
Undvik alltid att dra åt dig handen om en hund har fattat tag i den med sina tänder. Hundar är ju rovdjur, och har en reflex som innebär att om ”bytet” – i detta fall din hand – försöker fly undan, sjunker tänderna med automatik ner djupare för att hålla fast bytet.

Så vårt råd är att hålla händerna alldeles stilla och träna som vi beskrivit ovan.
-ur hundakuten


Lycka till!

this is my life

vi börjar dagen med en bra låt av edward :) som är riktigt duktig på det där med musik.

Grillning i Gammelstad

Hej hallå!
nu är vi i Luleå finally :)
var idag på Ikea med min bakis väninna Elin haha..
och sedan packade vi och jag o Jani o lilla Chico började fara mot luleå och
 vi stannade en sväng hos pappa och Åsa och jag fick smink av Åsa..så snällt :)
 just vad jag behövde också.

Ikväll var jag med Madelene o Erik o 3 vovvarna o grillade :)
skit mysigt, så kom hem för en stund sedan..
Jani orkade inte följa med idag då han var typ trött
efter att han drack igår men han får följa meed imorn om vi ska grilla.

Imorgon är det långpromme som gäller med chico,misty och zanthos.
Sedan blire handla på ett par olika ställen lite prylar!

Men vi höres imorgon, Goodnight

Jag i Barcelona :)

Ipod

Imorgon ska jag köpa mig en ny ipod då min har gått sönder o alla mina mp3n
är sönder plus att jag inte ens kan lyssna musik från min mobil.

frågan är, vilken Ipod? och vilken färg?
jag tror jag ska köra den klassiska Nano..den är snyggast.
Eller så den pyttelilla?
kom med tips :-)

Mellan färgerna kan jag säga att det är grön eller rosa som gäller, den lila var också fin och den blåa också..
ååh varför så många val?!

Sugen på en tv bänk?

Jag ska byta ut mina möbler nu och ifall någon är intresserad av min
 tv bänk som är ca 2 månader gammal och inget fel på den :)
Så om ni är intresserade av den så är det bara att hojtta till!
Den är av glas som ni ser på bilden.

Nypris: 999 kr
mitt pris: 600 kr

Friday

Hei.
Idag skippade vi ikea och käkade istället på en jätte bra kinarestaurang i Tornio,
och pappa insisterade änn en gång att betala..jag får aldrig bjussaa...........
Nå iallafall, det var riktigt gott och trevligt :)

Nu sitter jag hemma med Chico här bakom mig och jag gav honom precis en godsak som jag köpte från Djurmagazinet så han ligger o tuggar på det! för ca en timma sedan kom vi hem från en långpromenad.
Det är härligt ibland att gå ensam, fast helt ensam är jag ju inte när min Chico är med men på ett sätt ja.
Vi hade tänkt åka hem idag men sen tjata Janis kompisar att han ska stanna o festa så då gjorde han det så ändrade planer..
Men då ringde jag min vän Elin och det ska bli Ikea imorgon och
jag ska köpa en garderob och massa annat smått gott sedan åker vi hemåt :-)

Jag köpte naturdiet idag så nu ska jag hoppa över lunchen och dricka
dom här dryckerna under nån vecka så man kanske förlorar något kg och såklart käkar
jag annars vanligt och sedan tränar jag + att jag o Madde går långprommisar med våra vovvar.

Höst...

vad deppig man blir när det blir sådär kallt helt plötsligt ute..
det är typ 1 grad på kvällarna och dagarna är det högst 14.
Jävla Skandinavien med deras jävla höst, det suger.
Jag skulle kunna gå med på Vinter(FULLT MED SNÖ OFC) i två månader
alltså typ Julafton(December) & Nyår(Januari).

sen kan resten vara sommar..därför vill jag flytta till varmare breddgrader och SKA!

Ikea and the mall

Today, or very soon me and my friend
 Elin are going to the shopping mall and to Ikea.
Gina are maybe going with us :)

maybe i should start writin in English? what do you prefer?
of course iam not a big Blogger, 
but there are people from other countries reading and many of them has written in English to me.

Tomorrow its Ikea to with my dad and sister and Åsa!
so lets se if they have something there for me ;)
and by the way i did get a very good offer, so maybe i have to go to Egyptia, Espana , Turkey or Greece.
I tell you more when i know.
Haha you'll se that i dont talk or write much in English but i have to work on that so for now on its gonna be written in English at least for a while in my blog.

tomorrow after ikea me and my honey and Chico are going back home,
than i can show you what i bought.
But now my friend came so we have to hurry to ikea and the mall..
have a great day.

1 Juni

Visste ni att Tyska modellen Heidi Klum är född samma dag som mig?
och den kända modellen Marilyn Monroe?
kanske jag också kan bli modell..haha ;)


om ni vill se vilka kända personer som är född samma dag som ni så gå in HÄR

Stjärntecken:Tvilling

fler kända person födda samma dag är;
Alanis Morisette - sångerska/låtskrivare
Morgan Freeman-Amerikansk skådespelare

Kinesisk Astrologi

Födelseår: 4688 (enligt månkalendern)
Element: Metall
Djur: Häst

1926 -  Den här dagen föds Norma Jean Baker, mer känd som Marilyn Monroe, amerikansk skådespelare.
1938 -  Den här dagen startar direktflyg mellan Stockholm och Paris.
1947 -  Den här dagen föds Ronnie Wood, brittisk gitarrist, medlem i The Rolling Stones

Godkväll

Ska nog sätta mig framför tvn snart, har hjälpt mamma med facebook :)
men först får ni bilder jag snodde från Sannas blogg..
visst är dom för söta?!

Hugo så liten, men det är väl det en chihuahua ska va! :) så söt.


Min "kanin" Chico, eller jag vet inte om han är en hund,känguru eller kanin.
men visste ni att han äter sallad, o grönsaker? jag har aldrig hört en hund som gör det :o

Imorgon ska vi ut med dom till skogen så dom får springa,ska bli kul (:
adios.

Tips för dig som vill att ditt hår ska växa snabbare

  • Använd balsamspray 2 gånger i veckan, t.ex"Toni & Guy Rapdid response leave in conditioner"       kostar ca 150 kr
  • Använd inpackningar väldigt viktigt för håret. En bra är : "Kevin murphy born again masque" 395 kr.
  • Ha "vilodagar" för ditt hår, t.ex på en Söndag att du inte gör nånting låt det bara vara, inget fönande eller plattande eller hårspray eller dylikt.
  • Sov med håret högt uppsatt i en toffs, detta ska motverka att hårstråna bryts av.
  • Ät sådant som innehåller:Betakaroten, b-vitamin och silica.
  • Stressa mindre.
  • Massera din hårbotten eftersom hårbottnet samlar på                                                                                 en massa skit så har stråna svårt att komma igenom så massera ordentligt med schampot.
jag måste själv börja använda leave in och inpackningar för det var ett bra tag sedan jag tog hand om mitt hår,
har bara användt schampo o balsam..men ska köpa en massa bra grejjer för håret när jag kommer hem :)

Oh riiightyalmighty

tja fifan!
har precis kommit ur duschen, käkat onödig(alltså onyttig) frukost med oboy..när ska jag växa upp från oboy?!
nå iallafall.
Tänkte ta o föna håret o gå ut med hunden osv, sen senare ska jag umgås med Sanna and the chihuahua.
Igår var vi till Kemi, längesen man var dit =) Jani skulle kolla en jacka där som han såklart inte hittade!
vi åt på Hesburger, jag tycker det är jätte gott där.

Jag längtar till Fredag, då ska vi med farsan till Ikea och äntligen får jag åka till Luleå..
man blir less av att va här så länge.
jag längtar till imorn också då lönen kommer,
 och då ska jag unna mig lite shopping för som sagt så hatar jag nästan kläderna jag har nu haha.

Regn!

Det har ju typ regnat hela dagen men jag o älskling tog ändå o for
till Riekkola med Chico så han fick springa lös där o gissa om vi vart blöta o geggiga efter det!

men det var ändå mysigt, jag gillar regn.
Borde kanske köpa en regnjacka åt min lilla bejbis :)


Nu biter chico mig i näsan och håret så det betyder att jag inte får sitta vid datorn mer,
han vill att jag ska busa med honom.
Cya3

Italia

Jag är sjukt sugen på att besöka Rom i Italien, eller överhuvudtaget Italien.
Min moster och Thomas kom hem därifrån nyligen och dom hade verkligen gillat stället osv
så jag tror nog jag åker dit nästa gång,
fast vi planerade att åka till Turkiet men jag känner mig mer sugnare på Italien .. :)

Har ni varit där och vad tyckte ni om stället?

Haparanda

Var o festade i Fredags, tyvär alldeles för länge så Lördagen blev det att sova hela dagen typ.
Men nä nu bestämde jag mig för att jag har festat färdigt för ett bra tag!

Ska istället vara nykter o göra roligare saker, nog för att vi haft kul på senaste ute men ändååå :)
sitter hemma hos Janis föräldrar o lilla Chico ligger här brevid.
Jag har ju en intervju i Stockholm men får se om jag far dit! har massa annat o göra.

Men vi får se, eventuellt kanske jag måste flytta den framåt.
Det blir iallafall o stanna i Haparanda nån dag till.


Jag och Sofia tog lite bilder :)

Sofia och Ansa


Jag och soffi poserade med mina modell bilder, ska fota bättre bilder så får ni se dom =)


Sen en bild tagen för ett tag sedan =)
Har inge hårförlängning, seriöst jag älskar mitt hår ibland:)

jag måste verkligen köpa en ny mobil!

jag har varit duktig, jag har haft min mobil i 2 år!
annars har jag alltid varit sån som köper den nyaste modellen av Nokia för det är det enda jag haft.
Jag tänkte köpa Iphone, men har hört så dåligt om den så har inte vågat :)

Kom med tips på bra telefoner, priset och märket spelar ingen roll.

Bara den inte laggar!!! det hatar jag vilket nya mobiler gör idag.
Så vet ni någon snygg modell som funkar bra och inte krånglar så skriv!

Jag har den i mitten just nu i Rosa/Lila :)

nu måste jag gå och nannaaa

måste upp tidigt till ett möte, lägger mer kläder ut varje vecka tills hela min garderob är tom.
Sedan köper jag en ny garderob och nya kläder BRA VA?! :D

Godnatt!

SÄLJES .först ut av kläderna är ;

festligt linne från internetshop- 50 :-
storlek: S

Helt nya jeans från Sisters nypris 500 mitt pris 400 kr.
Storlek: xs-s, 34-36

Helt oanvänd volangkjol, priset var 250 mitt pris är 50 :-
Storlek S

jeans kjol från någon affär i sthlm, mitt pris: 70:-
storlek: 12 står det på den, jag skulle säga att det är en M.

(baksidan, klicka på bilden för att förstora den)

ALDRIG ANVÄND! helt ny köpt för 60 euro i Finland,
storlek S och mitt pris blir 400.
Den är "skrynklig" på sidorna och i mitten rak :) snygg modell.

Snygg top, endast en gång använd.
Storlek: xs
mitt pris: 60 :-

Jeans från märket Killah, storlek 27.
mitt pris : Högsta bud ;-)

Storlek: s
mitt pris; 45 kr

LOPPOR!

Uuusch, både min och Madelenes hund har fått loppor.
Idag börjar behandligen så nu är det lugnt.
Men jag märkte att det kryllade nästan med rödsvarta kryp och det var inga vanliga "flugor"
och sedan märkte jag att Chico kliade sig ovanligt.

Så men nu behandlas han, tydligen så kommer denna slags loppa från Ryssvärmen som vi hade i våras och hundarna ska tydligen ha blivit smittade i havet.
Chico som har badat väldigt mycket i sommar, inte så konstigt.

men det kan också ha smittas från en annan hund till honom, så kolla era husdjur så dom inte har några kryp!
för då är det dags att behandla :)
Lopporna suger blod från husdjuret och sedan börjar pälsen att falla av.

Här är medlet och det kostar under hundra lappen på djurmagazinet.

walk.

Jag och Madelene och vovvarna gick nästan till Bensbyn så vi har typ promenerar 2 mil.
Hurra vad duktiga vi är ;D

Chico lite yngre än idag och en sibberian husky =)

Höst kläder jag verkligen vill ha.


Snygga o mysiga kläder till hösten, fast längtar dock inte till höst o vinter.
Det är nu jag vill till ett tropiskt land.Jag är verkligen less på mina kläder, så gott folk.
Jag ska ta och lägga in i bloggen när jag har rensat garderoben så får ni ge bud ifall ni är intresserade av något plagg.

Hej allabarn.

Har fortfarande träningsvärk i mina ben efter body step..
det är seriöst så sjukt jävla bra träning,
väldigt tuff men man mår väldigt bra efteråt när man känner att man tränat hårt.
Vi steppar hela tiden upp och ner på en bräda, sedan kör man armhävningar o magövningar.
Skit nice.

Jag är inte världens bästa på att sluta äta dåliga saker, men jag försöker iallafall.
Vill ju leva ett hälsosamt liv :-)
har t.ex i morse ätit gröt med blåbär o hallon!
Ska alldeles snart köra Pernilla till piercing affären och sedan ska
 jag åka mot Björkskatan & ta en powerwalk med Madelene och våra vovvar.

Jag försöker att promenera varje dag och har faktiskt gjort det bra, minst 2 gånger.
Men det blir kanske inte alltid en powerwalk, inte så lätt med en hund.
Jag har bestämt att jag ska börja träna Chico Freestyle och sen ska jag börja aerobic, he's gonna be a fit dog.
Men såklart måste jag se att han trivs med det också, man ska aldrig tvinga sin hund att göra något den inte vill.

Jag är väldigt 100 % säker nu att jag vill lämna Norrland, har varit lite sådär att jag inte tänkt så mycket som förut att jag vill flytta, men nu vet jag..söderut it is.
Älskling åker till Stockholm nästa vecka igen och jag kanske följer med :> vi får se hur det blir!
Men jag vill!
Nu märkte jag att det blev ett långt inlägg som dom flesta inte orkar läsa,
men jag hade bara lite o skriva av!
fast jag vet iofs att det finns några som är så intresserade så dom till och med pratar om mig på fritiden, haha.
Trevligt för dom!
Det blir tydligen Haparanda idag, så Jonna kommer nog bli glad haha..ojjojj.
Nämen endast för att en stockholmare kommer som
vi ska umgås med och sedan åker jag nog hem senast Lördag.
Inte ännu 100 att jag åker, men får se.

what if

Dont ask.

wake up and be happy for what you got'

Vi börjar dagen med ett skönhetstips :)

Ibland blir håret jätte torrt, speciellt när man är i solen eller om man kanske inte har tagit hand om sitt hår rätt.
När det är kväll och ni ska duscha så är det perfekt att stoppa i solrosolja i hela håret ordentligt.
Låt det vara kvar i ca två timmar(då kan ni kolla film undertiden ex) sedan gå och duscha som vanligt,
Jag lovar det hjälper..men man ska göra detta några gånger innan håret är återställt.

Men man kan också börja göra detta som en vana t.ex att man gör det en gång i Månaden..
det är väldigt näringsrikt för håret..
så jag ska nog ta och börja göra detta.
Jag kände när jag var till the canarias, har aldrig kännt att mitt hår vart så torrt.
Då läste jag om detta..och det är super.
Såklart kan man ocks köpa en bra inpackning då rekommenderar
jag Loreal's proffessional intense repair och även BEAD HEAD TIGI SUPERSTAR:


ett till film tips

COP OUT
den har bra skådisar och är rolig och bra!
så nu har jag gett er två filmtips :)

Bruce Willis."Stiffler".WillisMorgan. Är med i filmen.

Kick ass

alltså vi kollade precis en film som många rekommenderat,
den låter inte bra och i början så tänker man typ "ååååh vad nördigt.."
men jag tycker faktiskt den var helt okej :)
så svar JA, för er som inte sett så se den :)

Filmen heter KICK ASS

it feels so great

Idag har vi varit till Nordpolen,för er som inte vet så är det ett äventyrs bad som ligger i Boden.
Det är faktiskt ett fint badhus.
Jag älskar att bada, det var soligt ute så vi var i ute badet och solade..skönt :)
sedan älskar jag jacuzzzin dom har..den är så varm o härlig att ligga i.

Godnatt buenos noches good night hyväää yötä

Noniiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
nu är klockan halv 1 och nu ska jag gå o lägga mig :)
klokt att stanna hemma istället.
Har gjort lite buisness, ska sälja lite möbler o tjäna lite extra på dom och köpa nya snygga möbler.

jag kokar av ilska om den där ena möbeln jag velat ha i ca ett halvår om det är slut blir jag lesssssss..
det är så snyggt ;)
Jaaajaa imorn blire fika med papichulo och Åsa o perra o Jani :)
sen blire att åka o bada till äventyrs bad..myspys.

Blä fult hår, men vem bryr sig :) utomlands ska man bara vara sliten hah.


Godnatt och hoppas alla haft en trevlig Lördag :)

Jag och Jani :) <3

i vintras


Min lilla Chico vann Hederspriset på sin första utställning! <3

Valpklass är inofficiell.
I valpklass deltar hund som senast dagen före utställningen fyllt 6 månader men ännu inte fyllt 9 månader.
I denna klass förekommer endast konkurrensbedömning. Särskilt lovande valpar får hederspris och får delta i konkurrensen med andra valpar av samma kön i rasen.

Hot or Not?

Rösta om ni skulle kunna ha på er dessa skor :)
Min hjärna är död, men jag fick ändå ihop en rätt snygg sko,
 jag tror jag skulle ha på mig dessa ;]
dom i mitten är nog inte i min smak men kanske någon annans?!!
Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Mina designade sko på NELLY.COM

 

Mina designade sko på NELLY.COM

 

Mina designade sko på NELLY.COM

 

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Hundträning.

Här kommer lite bilder från hundträningen med Chicos bröder :)


 

cute summerlookLockigt somrigt hår
söt tröija från Stockholm
slitna jeansshorts
Inget smink,bara målade lätt över ögonbrynen.

Snart är sommaren över, kommer sakna det.
Jag önskar att vintern var max 2 månader..

typ December & Januari,resten sommar.

Godmorgon eller Goddag?! :D

Har varit på en promenix med vovvarna, dom började leka vid 08
så vaknade då men la mig igen o då vaknar man såklart 11.

Har tränat lite grann inför utställningen, Chicos första utställning..ska bli riktigt kul o se vad som säger om honom :)
tar inte det så allvarligt då han fortfarande är en liten valp, men ändå alla bedömningar spelar ju en roll i framtiden.
Jag är lite nervös då det var så länge sen, jag gick en gång med Bella och det var ju "barn med valp"
så var ju rätt liten då.

Han är väldigt duktig o lättlärd så det stämmer vad som säger om dom hära spitzarna, dom lär sig fort.
Men nu blire lunch o ta en snabbdusch o sen blire massa ärenden.

Tjingeling;*

Denna säng ska bli min :)

Den här sängen ska bli min, väldigt väldigt mysig och fin :)

Haparanda

Jag o lilla chico där bak :) , är i Haparanda just nu..vill tillbaks till Luleå så får se om jag orkar börja köra idag,
annars så missar jag lulekalaset och roligt sällskap + chicos hundträff.
Har varit till Riekkola med Chico tidigare o älskling o joggat, var ju på aerobic igår..
fan vad skönt så nu är jag taggad igen på att börja träna!

Har även köpt ett utställnings koppel till Chico och dentastick + goda ben åt honom så nu är han väl nöjd :)

Ja ni ser ju hur blond jag blev, men är ändå nöjd fast jag inte vill vara såhär ljus just nu.
Ska ta och färga sedan en guldigare/brun färg.

jag älskar dig

Vamos a la playa'

Hela morgonen har jag suttit hos frissan, visst är jag nöjd :)
kostade mycket men so what, hon klippte bra o det blev en bra färg.
Nivet PLATINA.Först var jag skeptisk men sen när jag hörde kommentarer så börja jag gilla mitt hår.

Har legat på stranden också hela dagen, inga bilder därifrån tyvär för Älskling har min kamera.
Men har ätit subway o massa goda kex med Madelene.

Visar bilder imorgon på mitt nya hår när min baby kommer, fan vad glad jag är.
Han kommer imorgon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag Älskar han o har saknat han så mycket !!

Pussssss

Yes jag är gråhårig.....very sexy.

Jag har varit i "hata mitt hår" perioden svin länge,
jag har haft världens utväxt o världens fulaste blonda färg man kan tänka sig och världens torraste toppar.
Så nu är jag på projekt färga silver blondt, vill inte ha någon jävla platina slash gul blond..
o eftersom jag inte orkar vänta på lönen så jag kan gå till frissan så bestämde jag mig för att göra det hemma o great nu är jag gråhårig!! ,
men förhoppningsvis går det gråa bort så jag får en fin blond..men vill helst inte gå runt såhär :(

powerwalk,disk,matlagning och slutligen en Ice coffe.

Goddagens!
Har vaknat klockan 8 för att släppa hunden ut på toa,
sen lagt mig igen och älskling ringde o väckte mig kl 10.
Då steg jag upp, och konstigt nog fick jag med mig Pernilla på en powerwalk i 2 timmar.
Ok det var ju inte powerwalk hela vägen eftersom det vart svinvarmt till slut och hunden blev ju jätte trött.
Men långt gick vi :) o sedan joggade vi också , så kändes bra..merameramera träning!!

Vi har väldigt varmt , 35 + o tänkte sticka till stranden o sola.
Känner mig så blek usch yäk blä.
Solarium är uteslutet, det är äkta sol som gäller, visst äre skönt ibland o ligga i solariumet speciellt på vintern,
men annars hoppar jag gärna över det.

Jag har varit en snäll hemmafru haha,
diskat och lagat mat det fick bli färska potatisar med doppikopp o köttbullar.
Nu sitter jag och njuter av en Ice coffe =) underbart,
ja och nu ska jag åka till stranden med min lillasyster och sola våra kroppar och vovven får bada o springa o leka.
Böckerna som följer med mig till stranden är ;

Mitt liv med en hollywood stjärna & det ska bli ett sant nöje att döda dig,av Magdalena Graaf.
Första boken handlar om en man som varit tillsammans med "Edie britt" från Desperate housewives.
Den andre boken handlar om Magdalena Graafs förhållande till en finne som bor/bodde i Tornio/Finland
och misshandla o psykade henne totalt.

Tjingeling;*

Nu jäääääävlar

Jag är faktiskt besviken på mig själv.
Har käkat godis o skräääp rent ut sagt skrääääp saker i ca 2 månader!(!)(!)!!!
alltså hela sommaren, alkohol har jag åtminstone kunnat vara utan o tagit någon enstaka gång.
Men godis,chips och hamburgare, o allt sånt där yääk har jag bara pressat i mig.
Så nu seriöst, nu jäävlar blir det andra bullar.
Inte bara för att gå ner i vikt eller så, utan jag tänker inte
 för dét första ha en miljoner cellulitet och se ut som någon fettklump
jag vill ha en frisk kropp och må bra det är det viktigaste och det började så bra med min personliga tränare
men sen gav jag upp helt plötsligt? im so stupid!
men äsch, imorgon en ny dag och nya tag :)
En ny promise for myself, att jag ska skriva hit i bloggen om jag äter något förbjudet.
så jag nu kommer ihåg denna gång att jag inte får det, eller jo en gång i veckan max! :-)

fast iofs kan jag inte hjälpa att jag jobbat hela sommaren o inte hunnit men ändå,
har ångest och sådan jävla lat känsla.
Men nu blire ändring..wish me luck haha.

<3

Denna text har jag hängt upp för det är nånting man verkligen ska leva upp till.

Jag älskar denna pläd från Ikea, och självklart lille Chico som tar en tupplur.

Min älskling är borta 3 nätter från mig, det här är första natten..o jag saknar honom jätte mycket :(
Jag älskar dig sötnos men du får inte vara borta från mig såhär länge haha!
tänk att man kan sakna någon sådär fort o såhär mycket?!

mina nya snygga tränings,vardags och hemma brallor!

Från Turkiet!
blev lite konstiga movements, trycker upp min
grisnäsa samtidigt som jag står på något konstigt sätt haha

Magazines

Jag måste nästan säga att jag är besviken på Cosmopolitans tidningar,
jag har köpt 2 stycken tidningar både Juni och Juli..
fy vilka tråkiga innehåll dom har.
Så idag bestämde jag mig för att köpa solo Augusti månadens och fan vad bra den var!
Riktigt jäkla många plus får deras tidning..
o tummen ner för Cosmopolitan hoppas ni förbättrar er!
Dessutom fick man Elin klings armband + ett läppglans på köpet.

Det lutar mot 08

Hejsan svejsan alla norrlänningar,stockholmare,Göteborskor,skåningar,blekingar o vad ni nu än äääär.
har precis varit på spa, skönt skönt.
Hade sån där gronkkimojja i ansiktet så nu känner man sig fräschare.

Älskling åker idag till Stockholm o lyx ungen ska bo på Globen,..
jag vill ju med..nej det går tyvär inte för allting är fullbokat?! alltså hur fan kan allting vara fullbokat...
Blä, nåskitsamma han måste ändå dit mer än jag just nu.
Våran plan är att flytta till Stockholm, ingenting är 100 % men lutar åt det hållet.
För Norrbotten är ingenstans vars vi vill bo, iallafall inte nu men kanske när man är gammal o gaggig.
Jag ska skicka med min kamera så Jani får fota i globen, man är ju nyfiken på hur det ser ut!

Min dröm är att bo i en lyxig förort med ett lugnt område,
 men i en början kommer vi bo på Sankt Eriksgatan i Vasastan..
vilket är bra i början så man har nära till allting osv.
Såhär ser våran lägenhet ut i Sthlm.


Jag hoppas Madde o Erik också flyttar till Stockholm, det skulle va kul om ni gjorde det som vi prata om igår ;)
Yes, men nu dra. Pusstjao!
RSS 2.0